Press release

SIGMA presenterer SIGMA fp L

SIGMA presenterer SIGMA fp L

- SIGMA Imaging Nordic

Lanseres i april 2021.

 

SIGMA kan nå kunngjøre lanseringen av SIGMA fp L, et nytt medlem av SIGMA fp-serien med verdens minste og letteste * digitale speilløse fullformatkamera. Utstyrt med en full-frame Bayer-sensor med ca. 61 effektive megapiksler. Takket være denne 61MP bildesensoren har SIGMA fp L en enestående oppløsning, samtidig som den følger SIGMA fps utviklingskonsept; verdens minste og letteste fullrammekamera, sømløs STILL / CINE-knapp og svært fleksibel og skalerbar.

Med en utmerket crop-zoom som utnytter det høye antallet megapiksler, gir den brukerne nivåer av bildekvalitet og kreativ plass som bare er mulig med ultrahøyt antall piksler. Den kommer også med en rekke nye funksjoner og tilbehør som gjør fotografering mer brukervennlig, inkludert hybrid fokus (AF) som kombinerer kontrast og fasemåling, og USB-ladning mens kameraet er på. En ny, valgfri ekstern elektronisk søker, EVF-11, vil være tilgjengelig for kameraet.

SIGMA fp L drar full nytte av den høye oppløsningen, og gir verdens minste og letteste fullformat kamera en boost. Med den nye SIGMA fp L gir SIGMA deg et nytt alternativ i fp-serien, med muligheten til å ta bilder med akkurat de funksjonene du virkelig trenger - ingenting mer, intet mindre.

* I mars 2021, av SIGMA

SIGMA fps utviklingskonsept og dets tre nøkkelfaktorer
Uendelig fleksibelt og tilpasningsdyktig, et brukerorientert kamera for folk som vet hva de vil fotografere og hva de vil lage. Å lage et slikt kamera er avhengig av tre nøkkelkonsepter som representerer identiteten til SIGMA fp-serien.

Liten, men fullformat
Liten i størrelse, men høy kvalitet. Perfekt for å ta med overalt.

Skalerbar
Fra vintage objektiver, til moderne dingser, til profesjonelle filminstallasjoner. Å lage din egen stil har aldri vært enklere. Tilpass fp L akkurat slik du vil ha den, slik at den passer til det du vil gjøre.

Sømløs
Fang dine beste øyeblikk. Endre fotograferingsinnstillinger ved å trykke på en knapp. Fang øyeblikket, enten det er video eller stillbilder, utenfor grensene for stil eller sjanger.

Nøkkelfunksjoner - nye funksjoner tilgjengelig for SIGMA fp L

61 megapiksler. Den høyeste oppløsningen presentert av SIGMA.
SIGMA fp L har en Bayer-sensor med omtrent 61 effektive megapiksler, høyere enn noe annet SIGMA-kamera. I tillegg til bilder med fine detaljer, kan fp L lage bilder som har høy oppløsning og fargerike farger. Takket være ultrahøyt antall piksler og SIGMA sin erfaring med å utvikle kameraer med Foveon-sensor, har den både eksepsjonell oppløsningskraft og fargenyanser på grunn av den unike naturen til X3-sensoren. SIGMA fp L bruker også et lowpass-filter for å redusere moiré til et svært minimalt nivå.

Crop-zoom
Med et høyt antall piksler tåler bilder ekstrem zooming eller beskjæring, noe som fungerer i både STILL- og CINE-modus. Takket være megapikslene kan fp L ta opp i full HD-kvalitet selv med maksimal 5x zoom. Dette gjøres enkelt ved å beskjære uten digital forbedring, uten at det går ut over bildekvaliteten. For å bruke den på en mer intuitiv måte, kan du zoome ved å bruke LCDskjermen.

Hybrid autofokus
I tillegg til en veldig presis kontrast-autofokus, har SIGMA fp L også en rask fasemåling-autofokus. Denne hybrid AF gir jevn autofokus med høy presisjon, rask og utmerket for sporing av et motiv i bevegelse, enten brukeren tar stillbilder eller video.

Ubegrenset strømforsyning
SIGMA fp L støtter USB-ladning mens kameraet er på. Du kan ta bilder uten avbrudd mens du lader kameraet med en strømbank. Dette betyr at du kan bruke den i lang tid, uten å måtte bekymre deg for at batteriet lades ut.

Webkamera
Å bruke fp L som et webkamera er veldig raskt og enkelt! Når du bruker det som et webkamera, kobler du bare fp L til en datamaskin via USB, og det fungerer som en lyd- og videoenhet mens kameraet mottar strøm fra datamaskinen.

Director’s Viewfinder
Et viktig verktøy for en filmregissør som simulerer bildeutsnitt fra kameraer til filmproduksjon*.
*Vil være tilgjengelig for SIGMA fp via fastvareoppdatering planlagt senere.

Tilbehør og nye funksjoner for SIGMA fp-serien

Ekstern elektronisk søker
SIGMA Electronic Viewfinder EVF-11 er en ekstern EVF designet eksklusivt for SIGMA fp-serien. Med sitt 0,5-tommers, 3,68 millioner punkts OLED-panel, vil denne høyoppløselige søkeren gjøre fotografering til en bedre opplevelse. Denne høyoppløselige EVF har en forstørrelse på 0,83x. EVF-11 kan vinkles oppover til 90 grader, noe som gjør det mer praktisk for brukeren å ta bilder fra lav vinkel. Fra før finnes LCD-søkeren LVF-11. Denne, sammen med EVF-11, gjør nå at du kan velge søkeren som best passer til spesifikke fotograferingsbehov.

Det er enklere enn noensinne å lagre innstillingene*
Med fp L kan du nå lagre en tilpasset kamerainnstilling. Lagrede innstillinger kan lagres som en QR-kode, slik at du raskt kan laste inn mange forskjellige innstillinger. Det gjør det også enkelt å dele
tilpassede innstillinger med hverandre ved å utveksle QR-koder med andre brukere.
*QR-kode er et registrert varemerke for Denso Wave Inc.

Powder Blue & Duotone
Powder Blue er en fargemodus med en lys og klar følelse, mens Duotone gjør om fargene i et bilde til en slående to-fargeskala. Med disse to nye fargemodusene lagt til i SIGMAs store utvalg av
fargemodi i fp-serien, er det nå totalt 15 fargemoduser å velge mellom. Det vil gi deg større muligheter og frihet ved opptak av både stillbilder og video med.


Veiledende pris (inkl. Mva)
fp L                                  25 500 NOK
fp L + EVF-11 Kit            31 000 NOK
EVF-11                               7 100 NOK

Barcode
fp L                                  085126939038
fp L + EVF-11 Kit            085126939076
EVF-11                            085126939045


SIGMA Imaging Nordic
SIGMA Imaging Nordic er et datterselskap av SIGMA Corporation, Japan. SIGMA utvikler, produserer og selger førsteklasses objektiver og kameraer av høy kvalitet til fotografer og videoskapere. For å sikre høyeste kvalitet, produserer SIGMA hver eneste del i egen fabrikk i Aizu, Japan.

Latest Articles

Read more
Landscape and Nightscape photographer Herve Rannu took the new SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN II | Art out to capture refelections of the Estonian nature.
Read more
Let´s have a first look at the all new and updated classic SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN II | Art.
Read more
Join photographer Gerry van der Walt on a two day safari adventure with the SIGMA 500mm F5.6 DG DN OS | Sports.
Read more
© SIGMA IMAGING Nordic